Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HİNDİNİN DOLMAYA HAZIRLANIŞI


Necip Usta

1) Üzerinde ince tüyleri hafif tüpgazda veya havagazında veya tuzda biraz ispirto yakarak 4-5 saniyede tütsüleyiniz.
2) Sonra hindinin gerisinin etrafını lira büyüklüğünde kesip sol elinizle hindinin göğüs bitiş kemiğinin üzerinden tutup sağ elinizin orta parmağıyla hindinin gerisinden bağırsaklarını, taşlığını, ciğerini çıkarınız.
3) Sonra tam ensesinden boynunun derisini yarıp boynunu kesiniz. Bu durumda boyun derisi göğüse bitişik, hindinin üstünde kalmalıdır.
4) Sonra ensesinden kursağını çıkarıp atınız ve sonra kanatlarını kesiniz; bacaklarını oynak yerinin 2 santim üstünden kesip atınız.
5) Boynunu kestiğiniz kemiğin dibinden ve etrafından keskin bir bıçağın ucu ile çizerek başparmağınızla eti aşağıya doğru iterek eti sıyırınız.
6) Sonra lades kemiğini bıçağın ucu ile sıyırıp çıkarınız.
7) Göğüs kemiğinin tam üzerinden eti iterek sıyırınız ve boyun kemiğinin dibinden hindiyi çengele asıp hiç yırtmadan kemik etraflarını hafif bıçağın ucu ile çizip etini parmaklarınızla iterek ve devamlı dışa sarkıtarak kuyruğuna kadar sıyırıp tam kuyruğun ucundan kemiği kesip çıkarınız.
8) Bu durumda da hindinin içi tamamen dışına dönmüş vaziyettedir. Butların iç taraftaki kısa kemikleri de kazıyarak çıkarınız ve hindinin dışta olan içini tekrar içine çeviriniz ve sırtüstü bir tepsiye koyunuz. Artık hindi, doldurmaya hazırdır.


© lezzetler.com tarif no:81730 | adı:Hindinin Dolmaya Hazırlanışı | gönderen:im | indirme tarihi:19.05.2024 - 14:13