Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TRAMİSU


60 Gr Sana Ekmeküstü Kase
1 Paket KAKAOLU PASTA KEKİ
1 Adet yumurta sarısı
1 Su Bardağı toz şeker
1 Kase Çilek
1 Kg. süt
1 Su Bardağı sıcak su
250 gr labne peyniri
1 Tatlı Kaşığı neskafe
1 Yemek Kaşığı üzeri için kakao
5 Yemek Kaşığı un

1- Öncelikle tatlımızda kullanacağımız muhallebiyi yapmamız gerekiyor. Bir tencereye süt, yumurta, un ve şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
2- Ocaktan aldığınız tencereyi 1-2 dakika daha dışarda karıştırmaya devam edin ve labne peyniri ve sana yağı tencereye ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
3- Pasta kekinin alt kısmını yayvan bir tabağın içine yerleştirin.
4- 1/2 su bardağı hazırladığınız nescafe’yi bir kaşık yardımıyla gezdirerek kek’i ıslatın ve muhallebinin yarısını taban kekinin üstüne dökün ve heryere gelecek şekilde yayın.
5- Pasta kek’in diğer parçasını muhallebinin üstüne yerleştirin ve kalan nescafe’yi aynı şekilde gezdirerek keki ıslatın.
6- Kalan muhallebiyi en üste dökün ve her yere gelecek şekilde yayın, düzeltin. Muhallebi iyice soğuduktan sonra Tiramisu’nun üstünü kakao ve çilekle süsleyebilirsiniz.

Not: Muhallebi iyice soğuduktan sonra Tiramisu’nun üstünü kakao ile süsleyebilirsiniz. Muhallebi soğumadan kakao serpiştirirseniz kakao eriyip görüntüyü bozabilir.


© lezzetler.com tarif no:80824 | adı:Tramisu | gönderen:fatma hatun | indirme tarihi:08.05.2024 - 09:31