Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KİRAZ SOSLU TARÇINLI PİRİNÇ PUDİNGİ


Puding:
6 kase su
1 1/2 kase pişmemiş Amerikan pirinci
1/2 çay kaşığı tuz
1 tarçın dalı
3 kase süt
1/2 kase şeker
1 çay kaşığı çekilmiş tarçın
1 çay kaşığı vanilya özü
Sos:
1 kase donmuş kiraz
1 1/2 kase su
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı mısır nişastası
1/2 çay kaşığı vanilya özü

Pudingi hazırlamak için, önce pirinci, suyu, tarçın dalını ve tuzu büyük, ağır bir sos tenceresine ekleyin; kaynama noktasına getirin. Isıyı düşürün ve kapağı açık bir şekilde 20 dakika veya pirinçler yumuşayana dek kaynatın. Süzün.
Pirinç ve tarçın dalını tencereye geri koyun; içine süt, 1/2 kase şeker, ve çekilmiş tarçını karıştırın. Orta ateşte, devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirin. Ocağı orta-düşük arasında bir noktaya kısın; 30 dakika veya koyulaşıncaya kadar, sıklıkla karıştırarak pişirin. Tarçın dalını çöpe atın. Ocaktan alın; 1 çay kaşığı vanilya ve 1/2 çay kaşığı badem özünü karıştırarak ekleyin.
Sosu hazırlamak için, kirazları ve 1 1/2 kase suyu orta boylu bir sos tenceresine koyun. Kaynama noktasına getirin. Ocağı kısın, ve 20 dakika kadar kaynatın. İçine 2 çorba kaşığı şeker karıştırıp; 5 dakika kadar kaynatın. 1 çorba kaşığı su ve mısır nişastasını ekleyin. Kiraz karışımına ekleyin; kaynama noktasına getirin. 1 dakika veya hafifçe koyulaşana kadar, sıkça karıştırarak pişirin. Ocaktan alın; 1/2 çay kaşığı vanilya özü karıştırın. Pudingi sosla servis edin.


© lezzetler.com tarif no:73520 | adı:Kiraz Soslu Tarçınlı Pirinç Pudingi | gönderen:yelizaybulut | indirme tarihi:10.05.2024 - 22:58