Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KARTOPU


Michael Montignac

1 ÇUBUK VANİLYA
8 YUMURTA
1 LİTRE SÜT (LIGHT)
3 ÇORBA KAŞIĞI FRUKTOZ
BİR TUTAM TUZ

Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Aklarına bir tutam tuz katıp sıkı bir köpük haline gelene dek çırpın. Süte yarım bardak su ekleyip bir çubuk vanilya ile kaynatın. Sütlü suyu kaynama noktasında tutun (yani kaynamayacak ama çok sıcak olacak şekilde).
Bir çorba kaşığı ile yumurta köpüklerini birer pinpon topu büyüklüğünde alıp kaynama noktasındaki sulu sütün tam yüzeyinde hafifçe bırakın. Her iki tarafını çevirerek birer dakika pişirin ve sonra kar topunuzu bir havlunun üzerine süzülmeye bırakın.
Krem anglez:
Yumurta sarılarını çırpın ve çırpılmış yumurta sarılarının üzerine ılınmış sütü azar azar eklerken hızla çırpmaya devam edin.
Yumurta -süt karışımını tekrar ateşe koyun ve koyulana dek pişirin. Son dakikada fruktozu ekleyin. Soğuduktan sonra krem anglezin üzerine kartoplarını yerleştirin ve servis yapın.

Not: Fruktoz: Bu sıfır kalorili aspartam veya sakarin türü yapay şeker değildir. Meyve şekeridir ve şeker hastaları için satılmaktadır. Şeker hastaları için yapılan çikolata, marmelad gibi ürünlerde de fruktoz kullanılır.


© lezzetler.com tarif no:72704 | adı:KARTOPU | gönderen:huri cihan | indirme tarihi:01.05.2024 - 09:52