Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YAZ DÖNÜMÜ RÜYASI


120 gr Fransız usulü mereng
400 gr ağaççileği (temizlenmiş)
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı şeker
2 paket ağaççileği jölesi (2+1/2 su bardağı kaynar suda eritilmiş)
10 bisküvi (küçük parçalara kırılmış)
240 gr (1 su bardağı) krem şanti
2 çorba kaşığı badem (kaynar suya batırılıp, ince zarları soyularak ikiye ayrılmış)

20 cm'lik kenarları açılan bir kek kalıbının altını çıkarıp, içine alüminyum kağıt döşedikten sonra, kalıbı yeniden birleştiriniz.
Önce, fırınınızı hafifçe (140 C) ısıtınız. Bir fırın tepsisini alüminyum kağıtla döşeyiniz.
Bir tatlı kaşığıyla mereng karımından tepsiye kaşık kaşık yerleştiriniz. (Bu miktardan 15 mereng çıkmalıdır.) Tepsiyi fırının orta katına sürüp 1 saat, merengler sararana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, merenglerin soğumalarını bekleyiniz. Soğudukları zaman hava almayan teneke bir kutuya koyup, bir kenara bırakınız.
Süsleme için birkaç ağaççileği ayırarak, kalan ağaççileklerini orta boy bir tencereye koyup, su ve şekeri ekleyiniz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, karışımı arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, karışımı büyük bir kaseye boşaltınız. Jöleyi katıp bisküvileri içine ufalayıp, iyice karıştırınız. Karışımı alüminyum kağıt döşediğiniz kek kalıbına boşaltıp, buzdolabına kaldırarak 6 saat ya da 1 gece soğutunuz.
Kek kalıbını buzdolabından alınız. Altını dikkatle çıkarıp (jöle kolaylıkla kayacaktır), jölenin kenarlarından alüminyum kağıdı çekip alarak jöleyi bir servis tabağına yerleştiriniz.
Jölenin üstüne krem şantiyi kaşıkla koyup, düz kenarlı bir bıçakla düzeltiniz. Üstünü hazırladığınız merengler, badem ve ayırdığınız ağaççilekleriyle süsleyip, servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:70653 | adı:YAZ DÖNÜMÜ RÜYASI | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:18.05.2024 - 02:57