Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


UKRAYNA PUDİNGİ


1 tatlı kaşığı tereyağı
750 gr (3 su bardağı) krema
120 gr (1 su bardağı) badem (bir taşım haşlanmış)
30 gr (1/4 su bardağı) irmik
60 gr (1/4 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
120 gr kayısı marmelatı

Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız. Fırınınızı da yüksek sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız.
Kremanın 1 su bardağını alçak kenarlı, ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, ızgaraya yerleştiriniz. Kremayı üstünde yanmış bir kaymak oluşuncaya kadar ısıtınız. Kabı ızgaradan alıp, üstünde oluşan kızarmış kaymak tabakasını bir tabağa çıkarınız. Cam kabı yeniden ızgaraya yerleştirip, üstünde yeni bir kızarmış kaymak tabakası oluncaya kadar ısıtınız. Kabı ızgaradan alıp, üstünde oluşan kızarmış kaymak tabakasını bir başka tabağa çıkarınız. Aynı işlemi cam kaptaki bütün krema, kızarmış kaymak tabakaları haline gelene kadar tekrarlayınız.
Bademleri ızgara tepsisine koyup, ızgarada her iki yanları kahverengi oluncaya kadar pişiriniz. Tepsiyi ızgaradan alıp, kızarmış bademleri tezgahta kabaca doğrayıp bir kenara bırakınız.
Orta boy bir tencereye kalan 2 su bardağı kremayı ve irmiği koyup, ağır ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak, kremalı karışım kaynayıp koyulaşmaya başlayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, içine 60 gr (1/4 su bardağı) şeker ile vanilya esansı ve doğranmış bademleri katınız. Ateşe dayanıklı geniş bir tabağa kızarmış krema kaymaklarından birini koyunuz. Üstüne bir kat irmik karışımı ve bir kat marmelat sürünüz. Bütün kaymak tabakaları, irmikli karışım ve marmelat bitene kadar aynı işlemi tekrarlayınız. En üste kalan 1 tatlı kaşığı şekeri serpip, tabağı fırına sürünüz. Pudingi 20 dakika, biraz sertleşip kızarıncaya kadar pişirdikten sonra, fırından alıp servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:70380 | adı:UKRAYNA PUDİNGİ | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:26.04.2024 - 11:11