Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TULUMBA TATLISI


Şerbeti:
1500 gr (6+1/4 su bardağı) şeker
1 litre (5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru:
45 gr(3 çorba kaşığı) tereyağı
400 gr (2 su bardağı) su
1 kahve kaşığı tuz
240 gr (2 su bardağı) un
3 yumurta 1-2 su bardağı rafine yağ

Büyükçe bir tencerede şeker ve suyu orta ateşte ısıtınız. Sürekli karıştırarak şekeri eritip, limon suyunu ekleyiniz. Şerbeti 10-15 dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, şerbeti bir kenarda soğumaya bırakınız.
Hamuru hazırlamak için, büyükçe bir tencereye tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca su ve tuzu ekleyip, kaynamaya bırakınız. Kaynayınca unu bir kerede boşaltıp, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, hamuru tencerenin içinde soğumaya bırakınız.
Hamur soğuyunca yumurtaları ekleyip, yumurtalar hamura iyice karışana kadar iyice yoğurunuz. Tatlı hamurunu geniş ve tırtıllı uç takılmış bir sıkma torbasına doldurup, istediğiniz boyda tatlılar sıkınız.
Geniş bir tencereye yada büyükçe bir tavaya rafine yağı koyup, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca hazırladığınız hamurları tencereye yada tavaya atıp, arasıra çevirerek 7-8 dakika, her yanları iyice pembeleşene kadar kızartınız. Kızarmış tulumbaları kağıt peçete üstüne çıkarıp fazla yağlarını süzdürdükten sonra, soğumuş şerbetin içine atınız. Tulumbaları şerbetin içinde 15-20 dakika beklettikten sonra, bir servis tabağına çıkararak servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:70190 | adı:TULUMBA TATLISI | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:03.05.2024 - 17:19