Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PASTA İKİNCİ BAHARIM


Kek için;
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
2 su bardağı su
6 yemek kaşığı tozşeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı neskafe

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika çırptıktan sonra üzerine yoğurt ve vanilyayı ilave edin.
2-3 dakika daha çırptıktan sonra irmik, un ve kabartma tozunu katıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın.
Orta boy (23-25 santim çapında) bir kek kalıbını yumuşamış margarinle iyice yağlayın. Koyu boza kıvamındaki kek hamurunu kalıba aktarın.
Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan, kremasını hazırlamak için; su ve tozşekeri küçük bir tencereye aktarın üzerine mısır nişastası, neskafe ve kakaoyu ilave edip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp ılık hale gelmesi için kanştınn. kremadan 1 su bardağı kadarını ayırın.
Keki kalıbından çıkarıp bir tabağa alın. Özerine hafif ılınmış kremadan gezdirip pastayı buzdolabına koyun.
1 saat sonra pastayı buzdolabından çıkarıp ayırdığınız bir bardak kremayı üzerine gezdirin ve pastayı dilimleyerek servise sunun.


© lezzetler.com tarif no:67828 | adı:PASTA İKİNCİ BAHARIM | gönderen:karadadaş | indirme tarihi:29.05.2024 - 11:06