Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


CHEESECAKE İLE CARTE D'OR AŞKI


1/2 paket kepekli bisküvi
25 gram margarin
1 paket (200 gr) labne
2 adet yumurta
1 küçük paket krema
1/2 bardak toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Sos Malzemesi:
1 büyük su bardağı çilek
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı şeker

Sosun Yapılışı:
Nişastayı su ile iyice karıştırıp, şekeri ilave ediyoruz. Ve karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Çok az kıvam kazandığında çilekleri ilave edip, çilekleri ezmeden karıştırarak kıvamı biraz sulu bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişiriyoruz.
Cheesecake’in Yapılışı: (Bu ölçümüz 20 cm çapında bir kelepçeli kalıp içindir.)
Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt serip çok az iç çeperlerini yağladıktan sonra, rondodan çektiğimiz bisküvimizi erittiğimiz margarin ile iyice karıştırıp kalıbımızın zeminine ve 1 cm kadar da kenarlarına yükseklik vererek iyice bastırarak oluşturup buzdolabına soğumaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta suyunu iyice süzdürdüğümüz labne peynirimizi şeker ile beraber mikser yardımı ile karıştırmaya başlıyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra krema ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Her bir yumurtamızı tek tek kırıp iyice karıştırıyoruz. En son un, vanilya ve limon kabuğu rendesini koyup çırpmaya sıkılmadan devam ederken, önceden fırınımızı ısıtmayı da ihmal etmiyoruz.160 derecede ısınan fırınımız cheesecake ile kucaklaşmayı beklerken, hazırladığımız kremayı tabanımızın üzerine döküp üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kalıbı biraz sallayarak düzeltip fırına koyup kapağını asla açmıyoruz. 25 dakika kadar pişen tatlımızı fırın soğuyana kadar çıkarmadan bekletiyoruz. Cheesecake’kimiz soğuduktan sonra hazırladığımız çilek sosunu üzerine düzgünce yerleştirip en sevdiğimiz dondurma Carte d’Or çeşitlerinden istediğimiz bir çeşidi ile servis ediyoruz.


© lezzetler.com tarif no:67763 | adı:Cheesecake ile Carte d'Or Aşkı | gönderen:fiskos | indirme tarihi:02.05.2024 - 11:08