Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ELMALI KARAMEL SOSLU DONDURMALI PASTA


Tabanı için malzemeler:
14 adet bisküvi
1 orta boy sarı elma
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Dondurmalı dolgu için:
1 kutu Carte d’Or Kaymaklı Dondurma
5 adet hindistan cevizli marshmellow
1 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Karamel sos için:
Yarım çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı su
2 orta boy elma
100 ml sıvı krema
Üzeri için ceviz

Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin. Erimiş tereyağı ve 1 orta boy rendelenmiş elmayı ekleyerek iyice karıştırın. 20-22 cm çapındaki çemberi yağlı kağıt serilmiş servis tabağına alın. Taban hamurunu elinizle her yerine gelecek şekilde bastırarak yayın. 5 dakika buzdolabında bekletin.
Hindistancevizli marshmellowları avucunuzun içine alın ve hafifçe tarçın serpiştirin. Tüm marshmellowları her dilime bir adet gelecek şekilde pasta tabanınızın üzerine yerleştirin.
Carte d’Or Kaymaklı Dondurma’yı oda ısına getirin. Çemberin içerisine dikkatli bir şekilde döküp donması için dondurucuya kaldırın.
Pasta donduktan sonra önce yağlı kağıdı sonra çemberi dikkatli bir şekilde çıkarın ve sosunu hazırlayana kadar dondurucuda bekletin.
Elmalı karamel sos için;
Çelik bir tencereye toz şeker ve suyu alın. Ocakta karamelize olana kadar hafifçe tencereyi sallayın. Tereyağını ekleyin. Rengi almaya başladıktan sonra tahta kaşık ile karıştırın. Elmaların kabuklarını soyun küp küp doğrayın, tencereye alın ve karıştırın. Bir kaç dakika pişirin. Kremayı ilave edin, ocaktan indirdikten sonra karamel sosu karıştırarak soğutun.
Pastanın pufları dilimin içerinde kalacak şekilde dilimleyin ve üzerine elmalı karamel sos ve ceviz ile servis edin.


© lezzetler.com tarif no:67759 | adı:Elmalı Karamel Soslu Dondurmalı Pasta | gönderen:fiskos | indirme tarihi:02.05.2024 - 20:38