Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PAZILI SÜT KUZUSU KAPAMA


600 gr kuzu eti (4 parça halinde, kol ya da buttan)
500 gr pazı (temizlenmiş)
250 gr taze soğan (iri parçalara kesilmiş)
250 gr patates (kabuklan soyulup, kalınca dilimlenmiş)
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
2 yumurtanın sarısı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Büyükçe bir tencereyi suyla doldurup, harlı ateşe oturtarak kaynatınız. Etleri ekleyip 5 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alınız. Etleri delikli kepçeyle bir tabağa çıkarıp soğuttuktan sonra, soğuk suyla yıkayınız. Et suyunu ve etleri bir kenara bırakınız.
Pazı, soğan ve patatesi ayrı ayrı 3-4'er dakika haşlayıp, soğutarak süzünüz.
Bir tepsiye etleri dizip, üstlerine sırasıyla haşlanmış soğan, patates ve pazıyı döşeyerek, tepsiyi bir kenara bırakınız.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Et suyunun bulunduğu tencereyi yeniden harlı ateşe oturtup, 5-10 dakika kaynatarak çektiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Büyük bir kasede tereyağı ve yumurta sarılarını bir yumurta teliyle çırparak karıştırınız. Çırpmaya devam ederek et suyunu ekleyiniz. Limon suyu, tuz ve biberi katıp, bir kez daha karıştırdıktan sonra, tepsideki etlerin üstüne dökünüz.
Tepsiyi bir yağlı kağıtla örtüp, fırına sürerek 15 dakika pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, bir delikli kepçeyle etleri ve sebzeleri ısıtılmış bir servis tabağına aktardıktan sonra, tencerede kalan salçasını üstüne döküp, servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:67448 | adı:PAZILI SÜT KUZUSU KAPAMA | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:08.05.2024 - 03:00