Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ (HAZIR YUFKA)


1 adet soğan
450 gr. ispanak
75 gr. kasar peyniri
50 ml siviyag
4 adet yufka
1 yemek kasigi margarin
250 ml süt
Tuz,
Karabiber
muskat

1- Bir adet soğani ince ince kiyin. Bir yemek kasigi margarinde kavurun. Ispanaklari ayiklayip yikayin ve iri iri kiyin. Soganlara ispanagi ilave edip kavurmaya devam edin. Atesten indirdikten sonra rendelenmis kasar peyniri ekleyip tuz, karabiber ve muska ile tatlandirin.
2- 250 ml. süte 1 adet yumurta ve 50 ml. sivi yag katip karistirin. Yagladiginiz tepsinin içine 1 yufkayi kenarlari tasacak sekilde yayin. Üzerine sütlü karisimdan sürün. Tekrar bir yufkayi ortaya katlayarak koyun. Üzerine sütlü karisimdan sürüp hazirladiginiz içi yayin. Sonra bir yufkayi ikiye katlayarak tepsiye yerlestirin. Ona de sütlü karisimdan sürün. Son yufkayi kenarlari tasacak sekilde koyun. Tepsini kenarlarindaki yufkalari tepsinin içine dogru kapatin. Aralarina sütlü karisimdan sürerek kalan karisimi yufkalara iyice yayin. 1 saat beklettikten sonra önceden 160 derece isitilmis firinin alttan ikince rafinda 25-30 dakika pisirin.


© lezzetler.com tarif no:6723 | adı:Ispanaklı Tepsi Böreği (Hazır Yufka) | gönderen:kahve | indirme tarihi:22.05.2024 - 12:09