Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SİRKELİ PORTAKALLI SOS


15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
2 arpacık soğanı (ince kıyılmış)
1/2 su bardağı elma sirkesi
1 defne yaprağı
2 su bardağı dömi glas sos
1 portakalın kabuğu (ince kıyılmış)
1 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı vişne jölesi

Orta boy bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ eriyince soğanları koyup, arasıra karıştırarak 3-5 dakika, renkleri saydamlaşıncaya kadar pişiriniz. (Soğanların kızamramalarına dikkat ediniz.) Sirkeyi ve defne yaprağını ekleyip 5 dakika, karışım üçte birini çekene kadar, arasıra karıştırarak pişiriniz. Portakal suyunu ve portakal kabuğunun yarısını ekleyiniz. Ateşi iyice kısıp 7 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz.
Bu arada kalan portakal kabuğunu ince ince doğrayıp, küçük bir tencereye koyunuz. Üstünü kaplayacak kadar su ekleyip, tencereyi harlı ateşe oturtarak kaynatınız. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alarak kabukları bir süzgeçten süzünüz (süzülen suyu atınız).
Sosun piştiği tencereyi ateşten alıp, sosu bir süzgeçten başka bir orta boy tencereye süzünüz. (Süzgeçte kalan posaları atınız.) Haşlanmış portakal kabuklarını ve vişne jölesini ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe oturtup sosu kaynatınız. Kaynadıktan sonra, arasıra karıştırarak 2 dakika, jöle eriyene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sosu ısıtılmış bir sos kabına boşaltarak servis ediniz.

Not: Ördek ya da av hayvanlarının yanında servis edilir.


© lezzetler.com tarif no:66544 | adı:Sirkeli Portakallı Sos | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:07.05.2024 - 05:32