Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


VİŞNE, KAYMAK VE BİTTER EŞLİĞİNDE YUFKALI İNCİR TATLISI


Dışı için:
1 yufka
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı su
Yarım çay kaşığı tarçın
File badem
Kızartmak için yağ
Carte d’Or Classic Vişne, Çikolata Parçalı Kaymak, Bitter Çikolatalı dondurma
İçi için:
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı kıyılmış ekmek içi
1 fincan iç badem
1 su bardağı kuru incir (yaklaşık 10 ad)
1/3 su bardağı süzülmüş portakal reçeli
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın

Küçük bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ, ekmek kırıntıları ve tarçın 2 dakika süreyle kavrulur sonrasındaysa soğumaya bırakılır.
İncirler ufak ufak doğranır, bademler küçük parçalar halinde kıyılır.
Kavrulmuş ekmek, iç badem, incir, yumurta ve portakal reçeli mutfak robotuyla kısa süre karıştırılır. Koyu bir macun kıvamı elde edilmelidir ancak malzemeler fazla ezilip püre haline gelmemelidir.
Yufkadan dikdörtgen şeklinde parçalar kesilir. 1 adet yufkadan 10 adet dikdörtgen çıkmaktadır. Her bir yufka, kalan 1 yemek kaşığı yağ ile yağlanır. Dikdörtgenin kısa olan kenarına, incirli iç malzemeden bolca konularak, yufka sigara böreği gibi sarılır. Kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.
Yufkalar kızarırken bir cezveye 3 yemek kaşığı bal, su ve tarçın koyulup, bal kıvamından daha akışkan hale gelene kadar yaklaşık 1 dakika süreyle ısıtılır.
Yufkalar kızardıktan sonra elde edilen karışım yufkaların üstünde gezdirilir. File badem ve pudra şekeri ile süslenerek, Carte d’Or Classic Vişne, Çikolata Parçalı Kaymak, Bitter Çikolatalı dondurma ile soğuk servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:66404 | adı:Vişne, Kaymak ve Bitter Eşliğinde Yufkalı İncir Tatlısı | gönderen:AyGölgesi | indirme tarihi:27.04.2024 - 17:04