Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PASTALARI YERKEN GÖRGÜ KURALLARI


Pastalar kremalı yiyecekler olmaları nedeniyle, çatal ve bıçakla yenirler.
Pötifür nevinden küçük pastalar, altlarındaki kâğıtlarıyla tabağa alınırlar ve altlarındaki kâğıtlarla yenirler. Bunları çatal bıçakla yemeye gerek yoktur. Tabaktaki pastayı çatal bıçakla yerken ağıza atılacak miktar kadar pasta kesilir, o yenir; sonra ikinci ve üçüncü parçalar kesilir.
Pastayı kesip kesip, bıçağı bırakıp çatalla pastaları yemek doğru değildir. Yeme esnasında çatal ve bıçak beraber kullanılmalıdır.
Pastayı keserken bıçak sağ elde, çatal sol elde olmalıdır. Çatal destek görevi görmeli, asıl kesme işlemi bıçakla yapılmalıdır. Kremalar bıçakla alınıp pastanın üzerine konur ve öyle yenir.
Mümkün olduğu kadar krema ve diğer süsleme malzemeleri pastayla beraber kesilip alınmalıdır.
Pastaya bazen plastik maddelerden süsler yapılır, bunlara dikkat ediniz, kesip, yemeğe çalışmayınız.
Şekerlemelerden yapılan süsler yenebilir.
Pasta yenirken hamurunu yiyip, krema ve diğer süsleme malzemelerini yememek de doğru değildir. Mümkün olduğu kadar bu malzemeleri hamuruyla beraber yemek daha doğrudur. Eğer yiyemeyecek durumdaysanız, hiç almamak gerekir. Alınca da tabakta bırakmak, görgü kurallarına pek uygun olmaz. Ancak çok mecbur kalırsanız, bırakabilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:66011 | adı:PASTALARI YERKEN GÖRGÜ KURALLARI | gönderen:çakıcı | indirme tarihi:04.05.2024 - 00:59