Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MELEK TATLISI


Yumurta (12 adet, beyazı)
Un (1 bardak)
Toz şeker (1 bardak)
Hindistancevizi (2 bardak, rendesi)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Antepfıstığı (1 çorba kaşığı, çekilmiş)
Tuz (bir tutam)
Şerbeti için:
Su (3 bardak, soğuk)
Toz şeker (3 bardak)
Limon (1/4 adet)

Oval bir kaba 1 bardak un, 2 bardak hindistancevizi, 1 bardak toz şeker koyun ve karıştırın.
Ayrı bir yerde alimünyum tepsiyi bir 1 çorba kaşığı margarin ile yağlayın. Şekil vermesi amacıyla 1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığını tepsinin altına yaydırarak dökün.
Ayrı bir kaba 12 adet yumurta beyazını koyun. Kolay köpürmesi amacıyla küçük bir tutam tuz atın. Yumurtaları beyaz bir köpük kıvamına getirene kadar yani yaklaşık 10 dakika mikser yardımıyla çırpın. İçine daha önceden hazırladığınız unlu karışımı yavaş bir şekilde koyup elinizle yavaşça karıştırın. Karışımı önceden yağladığınız alüminyum tepsiye dökün. Tatlının düzgün kabarması için tepsinin üzerini spatula yardımıyla düzeltin. Tepsinin kenarlarına bulaşan fazlalıkları peçete yardımıyla silin. Tepsiyi 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Tatlı altın sarısı bir renk alana kadar yani yaklaşık 20 dakika pişirin.
Bu arada şerbeti hazırlamak için bir tencereye 3 bardak soğuk su koyun. Üzerine 3 bardak şeker ilave edin. 1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkın ve limonun posasını tencere içerisinde bırakın. Tencerenin kapağını yarım şekilde kapatın. Ve tencereyi kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve şerbetin ılımasını bekleyin.
Üzeri kızaran melek tatlısını fırından çıkarın. Önceden ılıyan şerbeti bir kepçe yardımıyla tepsideki tatlının üzerine dökün. Şerbetin tamamını döktükten sonra tatlının bulunduğu tepsinin üzerini kapatın. 1 saat sonra tatlınızı süsleyerek servise hazır hale getirin.


© lezzetler.com tarif no:64967 | adı:Melek Tatlısı | gönderen:sultaniye | indirme tarihi:30.05.2024 - 20:52