Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FINDIKLI MERENG PASTASI


2 tatlı kaşığı tereyağ
4 yumurtanın akı
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 çay kaşığı vanilya esansı
125 gr (1 su bardağı) fındık (çekilmiş)
125 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde doğranmış)
2 çorba kaşığı su
250 gr (1 su bardağı) krema (kalımlaşıncaya kadar çırpılmış)
3 çorba kaşığı kavrulmuş fındık (doğranmış)
4 taze kayısı (soyulup, ortalarından ikiye bölünüp, çekirdekleri çıkarılmış).

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip .ısıtınız. 17,5 cm'lik 2 kek kalıbını 2 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp bir kenara bırakınız.
Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcı ile kalın kuleler oluncaya kadar çırpınız. 2 çorba kaşığı şeker ekleyip 1 dakika daha, karışım iyice kalınlaşıp parlak oluncaya kadar çırpınız. (Kaseyi, içindekiler dökülmeden ters çevirebilmeniz gerekir). Büyük madeni bir kaşıkla kalan şekeri ekleyip, vanilya esansı ve çekilmiş fındıkları katınız.
Karışımı ikiye bölüp, yağladığınız iki kalıba dökerek üstlerini bıçağın tersiyle düzeltiniz. Kalıpları fırına sürüp 30-40 dakika merengler hafif pembe ve sert olana kadar pişiriniz. Kalıpları fırından çıkarıp 5 dakika soğutunuz. Merengleri yavaşça kalıplardan çıkarıp, tel ızgara üstünde tamamen soğumaya bırakınız.
Bu arada, harcı hazırlamak için çikolata ve suyu ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyup, içi yarı yarıya kaynar su dolu bir tencerenin içine yerleştiriniz. Tencereyi kısık ateşe oturtup kasedeki karışımı arasıra karıştırarak, çikolata eriyinceye kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp kaseyi içinden çıkararak, eritilmiş çikolatayı bir kenarda soğumaya bırakınız. (Çikolata soğuyunca kabuk tutmamalıdır.) Madeni bir kaşıkla, kremanın yarısını ve kavrulmuş fındıkları ekleyiniz.
Bu harcı bıçağın düzgün yanıyla, hazırladığınız merenglerden birinin içine doldurup, öteki merengi üstüne oturtunuz.
Bıçağı yıkayıp, kalan kremayı ikinci merengin üstüne yayınız. Yarım kayısılarla süsleyip, pastanızı servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:62864 | adı:FINDIKLI MERENG PASTASI | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:04.05.2024 - 05:28