Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


250 gr yeşil mercimek (yıkanıp, kevgirde süzülmüş)
2 orta boy soğan (soyulup, ince doğranmış)
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1/2 su bardağı) un
2 dilim tost ekmeği (kabukları soyulup, 1 cm'lik parçalara doğranmış)
14 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber

Orta boy bir tencerede, bir çorba kaşığı yağ eritiniz. Soğanı tencereye koyup, orta ateşte 2 dakika, hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. Mercimeği ekleyip, 1 dakika karıştırarak kavurunuz. Et suyunu ve tuzu katıp, 1+1/2 saat, çok ağır ateşte kaynatınız. Tencereyi ateşten indiriniz. Mercimekleri, tahta kaşığın tersiyle ezerek, tel süzgeçten suyu ile birlikte geçiriniz.
Orta boy bir tencerede 3 çorba kaşığı tereyağı eritiniz. Unu ekleyip, yumurta teliyle sürekli karıştırarak, orta ateşte 3-4 dakika un sararana kadar kavurunuz.
Mercimek püresini unlu karışıma yavaş yavaş ekleyip, ağır ateşte 2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşaltınız. Kalan 2 çorba kaşığı yağı, küçük bir tavada eritiniz. Kırmızı biberi ve tost ekmeği parçalarını ekleyip, ekmekleri tavada kızartınız. Kızarmış ekmekleri çorba kasesine boşaltıp, servis ediniz.

Not: Yeşil mercimekle yapılan mercimek çorbasının tarifi, kırmızı mercimekle hazırlanmaya benzer, ama, pişme süresi farklıdır.


© lezzetler.com tarif no:62855 | adı:YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:06.05.2024 - 19:31