Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KIYMALI VE BAHARATLI MAKARNA


500 gr makarna
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 küçük diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı havuç (rendelenmiş)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 defne yaprağı (istenirse)
150 gr dana kıyması (yağsız)
3 çorba kaşığı domates salçası
12 su bardağı su

Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı (istenirse) 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz.
Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra (kullandınızsa defne yaprağını çıkarak atınız) tencereyi ateşten alınız.
Bu arada, makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup, harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 -dakika, makarna iyice yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak, yağı yediriniz.
Sosu makarnanın üstüne döküp, servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:62613 | adı:Kıymalı ve Baharatlı Makarna | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:21.05.2024 - 15:03