Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


LİMON SUFLESİ (SICAK)


45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
30 gr (14 su bardağı) pudra şekeri
30 gr (1/4 su bardağı) un
250 gr (1+1/4 su bardağı) sıcak süt
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 limonun suyu
5 yumurtanın sarısı
6 yumurtanın akı
2 çorba kaşığı toz şeker

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180'C) getirip ısıtınız. Bir çorba kaşığı tereyağıyla 6 su bardaklık sufle kalıbını yağlayıp, kenarlarına ve dibine pudra şekerini serpiniz.
Büyük bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı yağı eritip tencereyi ateşten indiriniz. Bir tahta kaşıkla unu katarak, pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz. Sıcak sütü, yavaş yavaş, sürekli karıştırarak ekleyiniz.
Tencereyi yeniden ateşe oturtup, karışımı sürekli karıştırarak 2 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu katıp, tencereyi ateşten indirerek hafifçe soğumaya bırakınız.
Küçük bir kasede yumurta sarılarını şekerle birlikte dövüp, tenceredeki sıcak sosa yavaş yavaş katınız.
Büyük bir kasede yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla yumurta aklarını kar haline getirerek, madeni bir kaşıkla yavaşça sos tenceresine ekleyiniz.
Tenceredeki karışımı kaşıkla sufle kabına boşaltıp, fırında 20-30 dakika, üstü açık kahverengi bir renk alıp kabın kenarından 1,5 cm dışına kabarana kadar pişiriniz.
Suflenizi fırından çıkarıp servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:62567 | adı:LİMON SUFLESİ (sıcak) | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:02.05.2024 - 17:19