Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


DOMATES SALÇALI KUZU PİRZOLASI


8 kuzu pirzolası
3 çorba kaşığı rafine yağ
1 büyük yada 2 küçük patlıcan (dilimlenip tuzlu suya konmuş)
3 soğan (dilimlenip halka halka ayrılmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
500 gr domates (kabukları soyularak doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
30 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı taze maydanoz (kıyılmış)

Orta boy bir tencereye 2 çorba kaşığı rafine yağ koyup, orta ateşte kızdırınız. Patlıcanları, soğanların üçte birini ve sarımsakları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz.
Domates, tuz, biber ve defne yaprağını katıp, 30 dakika, karışım koyulaşana kadar ağır ateşte pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, defne yaprağını çıkararak tencereyi bir kenarda sıcak tutunuz.
Orta boy bir tavada, kalan 1 çorba kaşığı yağı kızdırınız. Kalan soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz. Tavayı ateşten alınız, Halka soğanları delikli bir kepçey le çıkararak, kağıt peçete döşeli bir tabağa koyup, bir kenarda sıcak tutunuz.
Tavayı yeniden ateşe oturtup, tereyağı koyarak kızdırınız. Pirzolaları tavaya koyup, her iki yanlarını 5-6 dakika, yumuşayıncaya kadar (ama içleri hafif, pembe kalmalıdır) kızartınız.
Tavayı ateşten alıp, pirzolaları delikli kepçeyle çıkararak, ısıtılmış bir servis tabağına, çember biçiminde diziniz. Çemberin ortasına, tenceredeki patlıcanlı domates sosunu döküp, pirzolaların üstüne halka soğanları döşeyiniz. Kıyılmış maydanozla süsleyerek hemen servis ediniz.

Not: Sote taze patates ve tereyağlı taze fasulye ile servis edebilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:62315 | adı:Domates Salçalı Kuzu Pirzolası | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:19.05.2024 - 07:46