Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KÖFTELİ NAPOLİTEN MAKARNA


Sahrap Soysal

1 paket makarna (burgu ya da kelebek gibi kısa makarnalardan birini kullanabilirsiniz)
300 gr az yağlı dana kıyma
½ su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 adet yumurta
½ su bardağı galeta unu (bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
varsa 2 adet közlenmiş kırmızı uzun biber (Konserve biber kullanmanızı öneririm)
5 yemek kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
4 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayın. Süzdüğünüz makarnanın suyundan 1 su bardağı kadar ayırın. Makarnayı aynı tencereye aktarıp üzerine sıvıyağ gezdirin ve karıştırın. (böylece makarna beklerken yapışmaz)
Kıymayı derin bir kaba koyup üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtayı kırıp rendelenmiş peyniri ve galeta ununu (bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz) katıp iyice yoğurun. Köfte hamurunun sertleşmesi ve kızarırken dağılmaması için buzdolabında bir saat kadar bekletin.
Hazırladığınız köfte harcından vişne ya da kiraz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri ve incecik kıydığınız kuru soğanları teflon tavada kızdırdığınız 5 yemek kaşığı zeytinyağında ve orta ısılı ateşte tavayı sallayarak 2-3 dakika kadar kızartın.
Üzerine dövülmüş sarımsak, tavla zarı formunda doğradığınız konserve köz biber, domates salçası ve rendelenmiş domatesi ekleyip tahta bir kaşıkla hafif hafif karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber ve ayırdığınız makarna suyunu ilave edin. Sık sık karıştırmaya devam ederek sosun kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan sosu kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Sosun içine kuru fesleğeni ilave edip tuzunu kontrol edin. Tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra, hazırladığınız köfteli sosu haşlanmış makarnanın üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servise sunun. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz (yarım demet kadar) çok yakışır.

NOT: Bu makarnaya ayrıca rendelenmiş parmesan peyniri ya da robotta çekilmiş mihaliç veya Erzincan tulumu çok yakışır.


© lezzetler.com tarif no:62107 | adı:Köfteli Napoliten Makarna | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:27.04.2024 - 23:22