Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KIYMALI AVUNYA MANTISI


Sahrap Soysal

3 adet hazır yufka
2 su bardağı konserve nohut
2 adet orta boy kuru soğan
100-150 gr orta yağlı dana kıyma
2 adet yeşil sivri biber
½ yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası (acı biber salçası da kulanabilirsiniz)
5-6 su bardağı tavuk ya da et suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
500 gr yoğurt
4 diş sarımsak

Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırın. Çok ince yemeklik doğranmış soğanlarla beraber incecik halka doğranmış yeşil biberleri ilave edip karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
Sonra kıymayı ekleyin ve orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun. Salçayı da ekleyip orta ısılı ateşte karıştırarak 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Sıcak tavuk veya et suyunu süzdüğünüz konserve nohutları da tencereye aktarıp tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi serpiştirerek kaynamaya bırakın.Yemek kaynamaya başlayınca altını kısın ve 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Diğer tarafatan yufkaların her birini ayrı ayrı tezgaha serin. Yufkaların biber ucundan başlayarak sıkıca sarıp rulo haline getirin. Sonra da keskin bir bıçakla ince ince kesin. Böylece ince uzun hamur şeritler elde edceksiniz.
Bu arada fırın tepsisini 2-3 yemek kaşığı sıvı yağla iyice yağlayın. Hazırladığınız uzun makarna gibi hamur şeritlerini tepsiye karıştırarak yayın.
Fırını 175 derece alt-üst konuma getirip 5 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında şerit hamurları, iyice sararıp, hafif kahverengileşinceye kadar en az 45 dakika pişirin.
Çıkarın ve geniş bir servis tabağına aktarın. Üzerine sıcak haldeki kıymalı nohutu aktarın. Bir tepsiyle üzerini 10 dakika kapatın. En üste sarımıaklı yoğurdu gezdirin. Isterseniz salçalı sosla süsleyip servise sunun.


© lezzetler.com tarif no:62105 | adı:Kıymalı Avunya Mantısı | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:28.04.2024 - 03:41