Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PASTIRMALI BEYKOZ YAHNİSİ (İSTANBUL)


Sahrap Soysal

15-20 dilim pastırma
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1-2 adet taze yeşil biber
4 adet orta boy patates
1 su bardağı konserve mısır
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırdıktan sonra pastırmaları kızgın yağda, tahta bir kaşıkla karıştırırarak 1 dakika kadar kavurun.
Pastırmaları tencereden alıp incecik kıyılmış soğanları aynı tencereye aktarın. Üzerine incecik dilimlenmiş yeşil biberleri de ekleyip, karıştırırarak orta ısılı ateşte 2 dakika kadar kavurun.
Kabukları soyulmuş domatesleri tavla zarı formunda doğrayıp tencereye aktarın. Patatesleri soyup kuş başı et formunda dilimleyerek yemeğe katın. Tuz ve karabiber serpip yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin.
Tencerenin kapağı kapatıp orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin. Tencerenin kapağını açıp suyu süzülmüş konserve mısırları ve hafif kızartılmış pastırmaları ekleyin.
Ocağın altını biraz daha kısıp patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Kırmızı toz biber serpiştirirerek ve sıcak sıcak servis yapın.


© lezzetler.com tarif no:62077 | adı:Pastırmalı Beykoz Yahnisi (İstanbul) | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:10.05.2024 - 15:59