Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BADEMLİ KRALİCE PUDİNGİ


250 gr (1 su bardağı) krema
4 yumurtanın sarısı
1 yumurta
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
125 gr (2/3 su bardağı) badem (çekilmiş)
1 çorba kaşığı taze ekmek içi
1 kahve kaşığı badem esansı
60 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
30 gr (1/4 su bardağı) pudra şekeri
1 çorba kaşığı badem (kıyılmış)

Kremayı küçük bir tencereye koyup, orta ateşte, kaynatmadan ısıtınız. Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız. Yumurta sarılarını, yumurtayı ve toz şekeri bir kaseye koyunuz. Kaseyi yarısına kadar kaynar su doldurulmuş bir tencereye oturtup, kasedeki karışımı yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla koyu bir kar haline getiriniz. Tencereyi ateşten indirip kaseyi içinden çıkarınız.
Bir tahta kaşıkla devamlı döverek, kremayı yumurtalı karışıma incecik, sicim gibi akıtınız. Madeni bir kaşıkla önce çekilmiş bademi, sonra da ekmek içi ve badem esansını katarak, iyice karıştırınız.
Büyük ve derin bir tavada yağı, orta ateşte eritip karışımı içine dökerek devamlı karıştırınız. Puding koyulaşmaya başlayınca ateşi kısıp sık sık karıştırarak 5 dakika, puding kalıplaşana kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alınız. Pudingin üstüne pudra şekeri ve kıyılmış bademi serpip, sıcak yada soğuk olarak servis ediniz.

Not: Bu çok değişik ve doyurucu bademli puding, sıcak olarak yada krem şantiyiyle soğuk olarak servis edilebilir.


© lezzetler.com tarif no:61955 | adı:Bademli Kralice Pudingi | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:04.05.2024 - 10:16