Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


SOYALI TAVUK DİLİMLERİ EŞLİĞİNDE İÇ BAKLALI ESMER PİLAV


https://www.mudurnupilic.com.tr

Pilav İçin
1 bardak pirinç
1 diş sarımsak
1 kahve fincanı soya sosu
30 g. zeytinyağı
50 g. tereyağı
2 bardak su
100 g. iç bakla
Soyalı Tavuk İçin
1 paket tavuk göğüsü
2 kahve fincanı soya sosu
2 kaşık mısır nışastası
4 diş sarımsak
5 sap dereotu

Esmer Pilavın Hazırlanışı :
1. Pirincinizi yarım saat önceden ıslatın, ıslatırken üzerine yarım çorba kaşığı tuz ekleyin. Yarım saatlik süre sonunda pirincinizi süzün.
2. Zeytinyağını tavanın içinde çevirin. İçine püre olmuş sarımsakları ekleyin. Sarmısakların kokusu çıktıktan sonra bir kahve fincanı soya sosunu ekleyin. Ardından da kaynatılmış 2 bardak suyu ekleyin. Çeyrek bardaklık kaynamış suyu bir köşede saklayın.
3. Su kaynadıktan sonra pirinci ekleyin. Ateş yüksek derecede yanıyor olsun. Kapağını kapatın. Pirinç suyla beraber kaynasın. 3 dakika sonra altını en kısık konuma getirin. Pirincin suyu ufak ufak çekmesini takip edin. Hafifçe tencerenin altındaki pirinçleri yanmamaları için yoklayın. Bir kere karıştırın. Kapağını kapatın. 2 dakika sonra da altını kapatın. Üzerine tereyağını ekleyip havlu kağıt ile tencerenin üzerini kapatın. Tencere kapağını da üzerine örtün.10 dakika sonra iç baklaları ve tereyağını ekleyin. Esmer pilavınızı yağın ve baklaların eşit dağılımı için karıştırın.
İç Baklaların Hazırlanışı
1. Suyunuzu tuzlayın ve kaynatın. İçine iç bakaları atın. Baklaların pişmesini 5 – 10 dakika arası takip ederek canlı yeşil renklerini kaybetmeyecek şekilde kaynatın. Bir tanesini ayıklayarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiklerinden emin olduğunuzda baklaların kabuklarını ayıklayın. Baklaları pilava katın. Baklaların bir kısmını da tabağınızı süslemek için saklayın.
Soyalı Tavuğun Hazırlanışı
1. Tavukları bir gün önceden 2 parmak kalınlığında kesin. 2 kahve fincanı soya sosu, mısır nışastası, 2 kahve fincanı zeytinyağı, ezilmiş iki diş sarımsak ve üç tatlı kaşığı tuzla marine edin.
2. Tavaya koyduğunuz yağı kızdırın. Tavukları içine ekleyin, tuzlayın.Yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişirdikten sonra tavuk parçalarından bir tanesini tadarak pişkinlik derecesini kontrol edin. Tavuk içi zor pişen bir ettir, dış yüzeyi pişmiş görünürken içi pişmemiş olabilir.
3. Sununmunuz için : Pilavı bir halka yardımı ile tabağınınzın ortasına yerleştirin. Üzerine tavukları yerleştirin. Üzerine ince dilmilenmiş dereotlarını ve iç bakaları serpiştirin.


© lezzetler.com tarif no:61710 | adı:Soyalı Tavuk Dilimleri Eşliğinde İç Baklalı Esmer Pilav | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:28.04.2024 - 02:14