Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


TEMEL ERİŞTE


250 gr (2 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
1 çorba kaşığı su

Unu ve tuzu orta boy bir kaba eleyiniz. Unun ortasında bir boşluk açarak hafifçe çırpılmış yumurtaları ekleyiniz.
Parmaklarınızın ucuyla yumurtaları una yediriniz. Pürtüksüz bir hamur elde etmek için. gerekirse bir çorba kaşığı su ekleyiniz.
Hamuru hafifçe unlanmış bir tahta üstünde 8-10 dakika esnek ve pürtüksüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurunuz. Hamurun üstünü temiz bir bezle örterek yarım saat bekletiniz. Hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra ellerinizle her parçayı 2,5 cm kalınlığında birer dikdörtgen haline getiriniz. Yapışmalarını önlemek için ara sıra unlayarak, dikdörtgenleri çok incelene kadar açınız.
Açılan hamuru oklava ile kaldırarak unlanmış fırın tepsilerine yada yağlı kağıt üstüne yerleştiriniz. Kuru bir yerde 1 saat bekletiniz. Dikdörtgen biçimindeki hamurlardan birini unlanmış bir tahtaya koyup üstünü de unlayınız. Hamuru bir rulo haline getirerek, keskin bir bıçakla yarım santimlik şeritler halinde kesiniz. Kestikten hemen sonra, hamur halkalarını birbirine yapışmalarını önlemek için açınız ve bir yağlı kağıt üstüne seriniz.
Aynı işlemleri öteki hamur parçasına da uygulayınız.
Büyük bir tencerede 12,5-15 su bardağı tuzlu suyu kaynatınız. Erişteleri kaynar tuzlu suya atıp, arasıra çatalla karıştırarak 6-8 dakika pişiriniz. (Tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).
Tencereyi ateşten ahp, erişteleri iyice durulayarak dilediğiniz sosla servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:60509 | adı:TEMEL ERİŞTE | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:09.05.2024 - 10:22