Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


DANA BOHÇASI


350 gr tart hamuru
250 gr pişmiş yağsız dana eti (ince doğranmış)
125 gr pişmiş yağsız dil (ince doğranmış)
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi (istenirse)
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1/4 su bardağı et suyu
1 yumurta (hafif çırpılmış)

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (230°C) ısıtınız.
Hamurun 2/3'sini hafif unlanmış bir hamur tahtasının üstüne koyup unlanmış bir oklavayla 3 mm kalınlığında, daire biçiminde ayçınız. Sonra bu hamurdan 12 küçük kalıba sığacak biçimde 12 daire kesiniz. Kestiğiniz daireleri, pasta kalıplarının dibine ve kenarlarına hafifçe yayınız. Pasta kalıplarını ve artan hamuru buzdolabına koyunuz.
Dana etini, dili, hindistancevizi rendesini, limon suyunu, tuzu ve biberi büyük bir kaseye koyup üstüne et suyunu dökerek karıştırınız.
Pasta kalıplarını ve artan hamuru buzdolabından çıkartınız. Hazırladığmız harçtan, pasta kalıplarının içini dolduracak kadar koyup, biraz suyla pasta kalıplarındaki hamurların kenarlarını hafifçe ıslatınız. Geri kalan hamuru 3 mm kalınlığında bir daire biçiminde açıp, bir hamur keseceği ile pasta kalıplarının ağzını örtecek büyüklükte 12 hamur parçası kesiniz. Kesilen hamur parçalarını, kalıpların üstüne kapatarak kenarlarını bastırınız. Keskin bir bıçakla kalıplardaki hamurlarm üstlerine küçük bir çarpı işareti yapınız. Bir fırçayla, çırpılmış yumurtayı sürüp pasta kalıplarmı fırının orta katında 5 dakika pişiriniz. Sonra fırmı orta sıcaklığa indirip (180°C), 15-20 dakika daha, bohçalar pembeleşene kadar pişiriniz.
Pasta kalıplarını fırından alınız. Bohçaları 10 dakika kadar kalıplarda soğumaya bırakınız. Sonra kalıplarmdan çıkarıp hemen servis ediniz yada dilediğiniz zaman yemek üzere bir kenarda bekletiniz.


© lezzetler.com tarif no:59922 | adı:DANA BOHÇASI | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:29.05.2024 - 10:57