Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BADEMLİ ÇİLEK PASTASI


Pasta:
90 gr (6 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
60 gr (1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı kendi kendine kabaran cinsten böreklik un
90 gr toz şeker
3 yumurta
90 gr (1/2 su bardağı) badem (çekilmiş)
Harcı:
350 gr çilek (yıkanmış, sapları ayıklanmış ve püre haline getirilmiş)
70 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
150 gr acı krema
8 gr (1+1/2 yaprak) jelatin (1 çorba kaşığı suda yumuşatılmış)
150 gr çilek (yıkanmış, sapları ayıklanmış ve ikiye bölünmüş).

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız.
20 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını bir tatlı kaşığı tereyağı ile hafifçe yağlayınız. Kalıba 2 tatlı kaşığı un serpip kenarlara doğru eğerek unun eşitçe dağılması için hafifçe vurarak döndürünüz. Bir noktaya fazla un birikirse hafifçe vurarak dağıtınız.
Orta boy derince bir kapta, kalan tereyağı ve şekeri tahta bir kaşıkla ince ve köpüklü bir görünüm alıncaya kadar karıştırarak kremamsı kıvama getiriniz; sonra yumurtaları koyup çırpınız. Sonra madeni bir kaşıkla, kalan unu ve bademi karıştırınız.
Karışımı, hazırladığınız kek kalıbına döküp fırına koyarak 30-40 dakika, bir şişi ortasına batırdığınızda temiz ve kuru çıkıncaya kadar pişiriniz. Keki fırından alıp kalıbın iç kenarında bir bıçağı çepeçevre dolaştırarak kalıptan çıkarınız. Ters çevirerek geniş bir tabağa alıp soğumaya bırakınız. Kek kalıbını iyice yıkayıp çalkalayınız.
Harcı için, orta boy bir kaba çilek püresini ve 1/2 su bardağı pudra şekerini koyunuz. Aynı kaba kremayı da koyarak iyice karıştırınız ve yumuşatılmış jelatini ekleyiniz. Karışımı hafifçe ıslatılmış kek kalıbına döküp buzluğa koyunuz. 1-1,5 saat, sertleşinceye kadar dolapta bırakınız.
Uzun, keskin bir bıçakla keki ortasından enlemesine iki kata ayırınız. Bir katını servis tabağına alıp, üstüne buzdolabından çıkardığınız karışımı yayınız; üste öteki kek katını yerleştiriniz. Kalan pudra şekerini en üste yayarak, ikiye bölünmüş çileklerle süsleyip servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:59867 | adı:Bademli Çilek Pastası | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:01.05.2024 - 03:51