Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BÖĞÜRTLENLİ TART (İNGİLTERE)


Hamuru:
180 gr (1+1/2 su bardağı) un
2 tatlı kaşığı toz şeker
kahve kaşığının ucuyla tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı rafine yağ
1-2 çorba kaşığı buzlu su
Harcı :
1 kg böğürtlen (ayıklanıp yıkanmış)
150 gr (3/4 su bardağı) su
500 gr ekşi elma (soyulmuş, ayıklanmış ve kaim dilimlenmiş)
250 gr (1 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker

Unu, şekeri ve tuzu orta büyüklükte bir kaseye eleyip tereyağı ve rafine yağı ekleyiniz; yağı bıçakla küçük parçalara doğradıktan sonra parmaklarınızla ekmek içi görünümü alana kadar una yediliniz.
1 çorba kaşığı buzlu suyu bıçakla una karıştırmız. Elinizle unu karıştırıp pürtüksüz olana kadar yoğurduktan sonra, gerekirse nemlenmesi için biraz daha buzlu su ekleyip, 10 dakika buzdolabında bekletiniz.
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa getirip (220°C) ısıtınız.
Harcı yapmak için suyu küçük bir tencerede kaynatıp, elma, böğürtlen ve 250 gr şekeri ekleyerek tencerenin kapağını kapayınız ve 10 dakika kadar hafif ateşte kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, haşlanmış meyveleri 24 cm'lik derin bir pasta kalıbına dökünüz.
Hamuru pasta kalıbından 5 sm geniş olarak, 1/2 cm kalınlığında açınız ve kalıptaki meyvelerin üstüne yayarak kenarlarını keskin bir bıçakla düzeltip şekillendiriniz.
Tartın üstüne fırça ile su sürüp, kalan 1 çorba kaşığı şekeri serperek 25-30 dakika, tartın üstü kızarana kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp sıcak, ılık yada soğuk olarak servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:59678 | adı:BÖĞÜRTLENLİ TART (İngiltere) | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:29.05.2024 - 07:44