Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ADİL PAŞA TAVUĞU


50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
1 adet 2 kg'lık tavuk (temizlenmiş ve servis parçalarına ayrılmış)
1 adet orta boy soğan (ince dilimlenip, halkalara ayrılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet defne yaprağı
250 gr (1.1/4 su bardağı) tavuk suyu
1 limon kabuğunun rendesi
1 büyük limonun suyu
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (bir çorba kaşığı tavuk suyunda eritilmiş).

Büyük bir tencerede rafine yağını orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, tavuk parçalarının yarısını tencereye atıp çevirerek 8-10 dakika, her tarafları iyice kızarana kadar, kızartınız.
Tavukları yağdan alıp kâğıt havlunun üstüne koyarak yağını süzdürünüz. Geri kalan öteki parçaları da aynı biçimde kızartınız.
Tencereyi ateşten alıp içinde 2 çorba kaşığı yağ kalana kadar bir başka kaba süzünüz. Soğan ve sarımsak ekleyerek tencereyi tekrar ateşe koyunuz ve 6-8 dakika, soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar, pişiriniz. Tuz, karabiber, defne yaprağı, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve tavuk suyunu ekleyiniz. Devamlı karıştırarak kaynama noktasına getiriniz. Sonra, kâğıt peçete üstünde yağını süzdürmeye bıraktığınız tavuk parçalarını da tencereye ekleyiniz. Tencerenin üstünü kapayarak, çok hafif ateşte 1.1/2-2 saat, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar, pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, tavukları kepçeyle ısıtılmış servis tabağına çıkararak, sosu hazurlayana kadar sıcak tutunuz.
Tenceredeki suyu, süzgeçten geçirerek bir başka tencereye süzünüz. Tavuk suyunda eritilmiş mısır nişastasını süzdüğünüz suya ekleyerek orta ateşte, sos kalınlaşıp pürtüksüz bir hale gelene kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sosu tavukların üstüne dökerek hemen servis ediniz.


© lezzetler.com tarif no:59218 | adı:ADİL PAŞA TAVUĞU | gönderen:bitmeyen şarkı | indirme tarihi:22.05.2024 - 10:41