Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


POLENTALI DÖNER


1 paket Banvit Piliç Döner
750 ml piliç suyu (kaynar)
130 gr mısır unu
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
350 ml domates püresi
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı taze kekik
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Piliç suyunu hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Spatula ile karıştırarak, yavaş yavaş mısır ununu katın. Tuz serpip, yedirin. Ateşi kısın ve karıştırmaya ara vermeden, pütürsüz ve koyu bir kıvama gelinceye kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin.
Karışımı yağlanmış 20 cm çapında cam bir kaba boşaltın. Hafifçe sallayarak her tarafına eşit dağıtın ve iyice katılaşıncaya kadar, en az 30 dak. dinlendirin. Düz bir zemine ters çevirerek çıkartın ve 4 eşit parçaya kesin.
Üç çorba kaşığı tereyağını yayvan bir tavada ısıtın. Polenta dilimlerini tek tek veya hepsini birden yerleştirip, her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar ısıtın.
Kalan tereyağını yayvan ve kalın dipli bir tavada ısıtıp, döner ve sarmısağı katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, üzerleri hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. pişirin.
Zeytinyağını ısıtıp, domates püresini katın. Hızlı ateşte ve hafifçe karıştırarak, kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp maydanozla kekiği ekleyin. Tuz ve karabiber serpip, 2-3 dak. daha ısıtın.
Polenta dilimlerini tabaklara yerleştirip, üzerlerine dönerleri paylaştırın. Domates püresi gezdirerek servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:55970 | adı:Polentalı Döner | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:22.05.2024 - 08:40