Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


GARNİTÜRLÜ BALIK KÖFTE


4 adet SuperFresh mezgit fileto (derisiz)
200 gr SuperFresh garnitür (patatesli)
500 gr patates (iri doğanmış)
1/2 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı süt
6 çorba kaşığı tereyağı
4 adet taze soğan (ince kıyılmış)
3 sap dereotu (ince kıyılmış)
3 sap maydanoz (ince kıyılmış)
5 çorba kaşığı un
Tuz
Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Mezgit filetolarını çözülmesi için oda sıcaklığında bekletin. Çözülmüş mezgit filetolarını bol kaynar suda 5 dak. haşlayıp, süzün. Soğuyuncaya kadar bekleyin ve iri parçalar halinde kesin. Garnitürleri kaynar bol suda 15 dak. haşlayıp süzün. Soğuyuncaya kadar bekleyin. Patateslerin üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dak. haşlayıp, fazla sularını süzün. Üzerine, limon suyu ve sütü gezdirin. Tuz, karabiber serpin ve çatalla küçük kırıklı olacak şekilde ezerek karıştırın. Tereyağının yarısını ısıtıp, soğanları ekleyin. Karıştırarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar 3-4 dak. kavurun.
Ezilmiş patatese, taze soğanları, mezgit parçalarını, garnitürü, dereotunu, maydanozu ve 1 çorba kaşığı unu katıp iyice karıştırın. Garnitürlü karışımı 8 eşit parçaya ayırın. İki avucunuzun içinde iri yassı köfte şeklini verin. Balıklı köftelerin her iki yüzünü unlayıp fazla unları silkeleyin. Kalan tereyağını ısıtıp köfteleri yerleştirin. Her bir yüzleri kızarıncaya kadar kısık ateşte 4’er dak. pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağlarını süzün. Limon dilimleri ve arzu ettiğiniz yeşil otlarla birlikte servis yapın.

ML® Patatesli Balık Köftesi için tıklayın




© lezzetler.com tarif no:55855 | adı:GARNİTÜRLÜ BALIK KÖFTE | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:04.05.2024 - 11:56