Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KESTANE SOSLU HİNDİ BONFİLE


1 paket Hindi Bonfile
1 çorba kaşığı biberiye yaprağı
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
450 gr kestane
350 ml süt
1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
1 adet küçük boy havuç (rendelenmiş)
1 adet küçük defne yaprağı
Tuz, karabiber (arzu edilen

Biberiye, sarımsak ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırın. Etlerin üzerine döküp, etlerin her tarafına bulayın. Üzerini streçle kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Kestanelerin kabuğunu keskin bir bıçakla çizin. Üzerlerine kalan yağı gezdirip her taraflarını yağlayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kabukları kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişirip, soyun.
Kestanelere, süt, soğan, havuç ve defne yaprağını ilave edin. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin. Defne yaprağını alıp, tuz ve karabiber serpin. İnce ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar robottan geçirin. Püreyi yağsız tavaya alın. Hafifçe karıştırarak ısıtın.
Yağsız tavayı ısıtın. Hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü altın sarısı görünüm alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak. pişirin. Ateşi kısıp, üzerine kapak kapatın. Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak. daha pişirin.
Kestane püresine kremayı ekleyip karıştırın. Etlerle birlikte servis yapın.




© lezzetler.com tarif no:55820 | adı:Kestane Soslu Hindi Bonfile | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:06.05.2024 - 00:38