Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BUHARDA ET HAŞLAMA


Malzemeler
800 gr. kuşbaşı dana eti
2 adet incik kemiği
2 adet pırasa
4 adet havuç
2 adet turp
1 adet kereviz sapı
500 gr. patates
1 adet soğan
6 adet karanfil tanesi
2 adet defne yaprağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
NutriCook tenceresine etleri koyun ve üstünü örtecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatmadan 30 dakika pişirin. Kevgir yardımıyla, üzerinde biriken köpüğü sürekli temizleyin. Bu arada patatesleri temizleyip soyun. Havucu kazıyıp ince çubuklar halinde doğrayın. Kereviz sapı ve pırasayı verev parçalar halinde kesin. Soğanı soyup bütün olarak bırakın ve üstüne karanfil tanelerini saplayın. Turbu dilimleyin. Eti tencereden alın ve soğuk suyun altında soğumasını sağlayın.
NutriCook buhar sepetine patates hariç tüm sebzeleri, defne yapraklarını ve etleri yerleştirin. Tuz, biber ile tatlandırın. NutriCook tenceresine 750 ml. su koyup incik kemiklerini ilave edin. Buhar sepetini tencereye yerleştirin. NutriCook’un kapağını kapatın. Bu arada patatesleri tuzlu kaynar suda 20-25 dakika haşlanmaya bırakın.
Akıllı kontrol saatini 50 dakikaya ayarlayın. 3. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın. Soğanı tencereden çıkartın. Etleri, incik kemikleri, sebzeler ve haşlanmış patates ile servis tabaklarına alın. Bu geleneksel tarifi NutriCook sayesinde hem daha kısa sürede hem de lezzetinden ve etin yumuşaklığından hiç taviz vermeden pişirebilirsiniz.


© lezzetler.com tarif no:54568 | adı:Buharda Et Haşlama | gönderen:siyami | indirme tarihi:27.04.2024 - 20:06