Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


AYVA TATLISI


MALZEME:
4 adet ayva
Yeterince toz şeker
6-7 adet karanfil
1 adet limonun suyu
Üzerini süslemek için:
Kaymak

YAPILIŞI:
Altı porsiyon ayva tatlısı yapmak için, 3 adet büyük düzgün ayvaya, bu ayvaların iç kısımlarını doldurmak için ise, 1 adet ayvaya ihtiyacımız vardır, ilk önce, ayvanın 1 tanesinin kabuklarını soyup, rendeleyelim. Rendelediğimiz ayva kaç gram geliyorsa, o kadar toz şeker ve 1/2 çay bardağı su ile orta ısılı ateşte, ayvalar marmelât kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Limon suyunu ilave edip 1 -2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim. Ayvalar pişerken, 3 tek karanfil ilave ederek, marmelâdımızı biraz daha lezzetlendirebiliriz.
Geri kalan 3 ayvayı da uzunlamalarına ikiye bölüp, dış kabuklarını soyup, çekirdek hanelerini ayıklayalım. Ayvaların dış yuvarlak kısımlarını, tepside düz durmaları için, bıçakla düzleyelim.
Soyup hazırladığımız 3 adet ayva kaç gram geliyorsa, o kadar toz şeker, 3-4 diş karanfil, ayıkladığımız ayvanın çekirdekleri ve ayvaların yarısına kadar gelecek sıcak su ilavesi ile ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ayvalar pişince, kenarlı bir tepsiye dizip, çukur kısımlarını hazırladığımız marmelâtla dolduralım. Tencerede kalan şurubu da tepsinin dibine döküp, önceden ısıttığımız fırında ayvalar renk alıncaya kadar pişirelim.
İyice soğuduktan sonra, kaymak ilavesiyle servis yapalım.


© lezzetler.com tarif no:54399 | adı:Ayva Tatlısı | gönderen:Hilal Kutlu | indirme tarihi:29.03.2024 - 04:24