Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KITIR EKMEKLİ ISPANAK SALATASI


Sahrap Soysal

Malzemeler
1 demet ıspanak (yaklaşık 300-350 gr)
2-3 dilim tost ekmeği
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber, kuru kekik
Ayrıca;
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 adet taze yeşil soğan
1 su bardağı konserve mısır
Salatanın sosu için;
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan nar ekşisi
Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı balsamik sirke
2 diş dövülmüş sarımsak

Yapılışı
Diyet ya da normal ekmekler tavla zarı formunda doğranır.
Sıvıyağ, pulbiber ve kekik orta boy bir tavaya aktarılıp orta ısılı ateşte hafifçe kızdırılır. Doğranmış olan ekmekler tavaya koyulup karıştırılarak 4-5 dakika kadar kızartılır. Ocaktan alınıp soğuması beklenir bırakın.
Diğer taraftan, ıspanaklar ayıklanıp kök kısımlarından başlayarak 10 santim kesilir, (bu kısım çorbalara koyulabilir) iyice yıkandıktan sonra süzülür ve incecik doğranıp üzerine tuz serpiştirilerek iyice karıştırılır.
İncecik kıyılmış maydanoz, dereotu ve yeşil soğan da ilave edilip tekrar karıştırılır ve bir salata tabağına aktarılır. Özerine suyu süzülmüş konserve mısırlar da eklenir.
Salatanın sosunun hazırlanması için; zeytinyağı, nar ekşisi ve dövülmüş sarımsak küçük ve derin bir tabağa aktarılır. Varsa balsamik sirke de katıldıktan sonra çatal yardımıyla iyice çırpılır.
Hazırlanan sos salatanın üzerinde gezdirilip birkaç dakika beklendikten sonra üzerine kızarmış ekmekler ilave edilir. Salata tekrar karıştırıldıktan sonra servise sunulur, istenirse üzerine rendelenmiş eski kaşar, tulum ya da parmesan peyniri serpiştirilip, kiraz domateslerle süslenerek servise sunulur.


© lezzetler.com tarif no:54265 | adı:Kıtır Ekmekli Ispanak Salatası | gönderen:23haziran_99 | indirme tarihi:02.05.2024 - 22:13