Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PARMAK TATLISI


1 adet yumurta
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 kahve fincanı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi için:
2 adet orta boy havuç
3 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için:
1/4 limon suyu
2 su bardağı su
Kızartmak için ayçiçek yağı
üzerine 1 adet yumurtanın akı

Ön hazırlık olarak şerbet için, tozşekeri, limon ve suyu bir tencerede 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım. Bu arada yumurtayı ve Bizim Ayçiçek Yağı'nı bir kapta birleştirip, karıştıralım. Üzerine Ülker içim Yoğurt'-la karıştırılmış kabartma tozunu ilave edelim. Ardından unu azar azar ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim, içi için havuçları rendeleyip, tozşekerle birlikte, havuçlar suyunu bırakıp çekene dek pişirdim. Biraz yumuşayan havuçları ateşten alıp, iyice soğutalım. Üzerine 1 yumurta akını ve kakaoyu ekleyip iç malzemesini karıştıralım.
Dövülmüş fındığı da katıp tekrar karıştıralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparalım. Bezeleri unlanmış zeminde bıçak sırtı kalınlığında merdaneyle açalım. 6-7 cm.'lik kareler keselim. Karelerin bir kenarına havuçlu malzemeyi yerleştirelim. Rulo yaparak saralım. Ruloların açılmaması için parmağımızı hafifçe yumurta akına bastırıp kenarlarına sürelim ve öylece kapatalım.
Kızdırılmış ayçiçek Yağı'nda havuçlu ruloları kızartalım. Kepçe ile çıkarıp hiç beklemeden soğuyan şerbete bırakalım. Şerbeti emen tatlıları bir süre sonra şerbetten çıkarıp servis tabağına alalım.


Fotoğraf "ıIğĞüÜşŞiİöÖç" tarafından gönderildi. 31.12.2020


© lezzetler.com tarif no:52553 | adı:Parmak Tatlısı | gönderen:mutfak | indirme tarihi:22.05.2024 - 11:59