Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


HER ZAMAN KALBİMDESİN


Gereçler:
200 gr, yoğunlukta Çabuk Kek karışımı
Limonlu krema
Kayısı reçeli, kaynatılmış ve ezilmiş
1 ölçü Saten Glase
Pembe şekerci boyası
1 yumurta akı
225 gr şekerli (gliserinsiz) yapılmış Royal Glase
Pembe renkli çiçekler, şekerle buğulanmış.

20 cm'lik kek kalıbını yağlayıp içine yağlı kağıt yayın. Kek karışımını kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış fırında 1 saat 10-15 dakika pişirin. Soğumasını bekleyip, soğuyunca enlemesine ikiye bölün. Arasına limonlu krema sürüp, iki katı tekrar üst üste koyun.
Kalp şeklinde kalıbınız yoksa, keki 20 cm. çapında daire kalıpta pişirin. Pişince, kekin üstünde 16 cm'lik yayı 3,5 cm. derinliğinde kesin. Bu kesilen parçayı ikiye bölüp, kekin alt tarafında sivri uç oluşturacak biçimde yerleştirin. Reçelle bu parçaları yapıştırıp, düzensiz yerlerini keskin bir bıçâkla keserek, keke düzgün bir kalp biçimi verin.
Keki, kek tahtasına yerleştirip, Kayısı Reçeli ile kaplayın. Birkaç damla şekerci boyası ile Saten Glaseyi pembeye boyayın. Çalışacağınız yüzeye mısır unu serpip, Saten Glaseden, kekin yüzünden 5 cm. daha büyük bir daire açın. Merdaneye saracağınız bu glaseyi kekin üstüne yayın. Ellerinizi mısır ununa bulayıp, pembe Saten Glaseyi düzgün bir biçimde kekin üstüne ve yanlarına yerleştirin. Bir bıçakla fazla glaseleri kesip temizleyin.
Orta boy yıldız uç takacağınız kağıt torbaya Royal Glaseyi koyun. Kekin üst kenarına ve tahtanın üzerindeki alt kenarına kıvrımlar yapın. Şeker - buğulu şekerleri kekin üstüne yerleştirdiğiniz gibi birkaç tanesini de kek tahtasının üzerine yerleştirin.


© lezzetler.com tarif no:51511 | adı:Her Zaman Kalbimdesin | gönderen:panelist | indirme tarihi:19.05.2024 - 00:47