Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ANNELER GÜNÜ ÇİÇEK SEPETİ


Gereçler:
1 Çikolatalı Sünger Keki,
2 ölçü çikolatalı Tereyağlı Krema
20 cm. çapında, gümüş renkli kağıt kaplı kek tahtası ya da tabak
1/2 ölçü Kalıp Glase
Yeşil, kahverengi, mor ve sarı şekerci boyaları

Keki üç kata kesin. Katların aralarına biraz tereyağlı krema sürerek tekrar üst üste koyun. Keki, kek tahtası ya da tabağına koyup, üstü ve kenarlarına ince bir tabaka glase sürün. Kurdele uç taktığınız yağlı kağıt torbasına kalan glaseyi koyun. Kekin üst bölümünün yarısına ve yanlarına sepet deseni (çizelgeye bakın) yapın. Bir parça Kalıp Glaseyi şekerci boyası ile koyu yeşile boyayın. Kalan glaseyi üçe ayırın. Bunları kahverengi, mor ve sarıya boyayın. Bir yüzeye mısır unu serpiştirip, kahverengiye boyanan glaseye kekin üstünün yarısı büyüklüğünde bir biçim vererek açın. Bıçağın ucunun tersi ile bu glasenin üstünde bir tür kafes deseni çizin. Kurumaya bırakın. Mor glaseden menekşeler, sarıdan da çiğdemler yapın. Yeşil glaseden yaprak şekilleri oluşturun.
Çiçekler, yapraklar ve sepet kapağı olarak hazırladığınız kahverengi glase donunca, biraz glase ile resimde gördüğünüz şekilde bunları yerlerine tutturun. Anneler Gününde annenizi bir pasta sepeti ve çiçekler ile hatırlayın.

SEPET DESENİNİN YAPILIŞI:
1. Torbanın ucuna bir kurdele uç takarak, kekin kenarından yukardan aşağı kenara dek dikey bir çizgi çekin. Bu dikey çizginin üzerinde 5 mm. aralıklarla yatay çizgiler yapın.
2. Yatay çizgilerin üzerinden ikinci bir dikey çizgi daha indirin. İlk dikey çizgiden 2,5 mm. uzaklıkta olmalı bu ikinci.
3. Sepet desenini oluşturmak için, ilk yatay sıraların aralarındaki boşluklardan yine yatay çizgiler yapın. Baştan başlayarak, kekin gerekli yerlerine sepet desenini tekrar edin.


© lezzetler.com tarif no:51492 | adı:Anneler Günü Çiçek Sepeti | gönderen:marmelat | indirme tarihi:22.05.2024 - 13:38