Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KIYMALI CANFES BÖREĞİ (MANİSA)


malzeme listesi
Hamur için;
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 1.5 su bardağı su
Ayrıca 200 gr eritilip ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı zeytinyağı
İç harcı için;
6-7 dilim bayat ekmek içi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
400-500 gr orta yağlı kıyma
4-5 adet orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
karabiber

yapılışı
İç harcını hazırlamak için; kıyma ve yağı bir tavaya koyun. Yemeklik incecik doğranmış soğanları ekleyip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar kavurun. Ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiberi serpip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Un ve tuzu derin bir kaba koyup yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ve ellinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve hamuru toplayıp oda sıcaklığında bir saat kadar dinlendirin.
Tezgaha un serpin. Hamurdan eşit büyüklükte 12 parça - beze koparıp yuvarlayın. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın.
Yufka büyüklüğündeki tepsiyi yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye serin. Özerine, derin bir kapta karıştırdığınız tereyağı-zeytinyağı karışımından 3-4 yemek kaşığı gezdirin ve hazırladığınız kıymalı içten 3-4 yemek kaşığı serpiştirin.
Diğer yufkalara da sırasıyla aynı işlemleri uygulayarak malzemenin tamamını tüketin. Böreği kenarlarından alta doğru bohça gibi katlayın.
Böreği katlanan kısım altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin, önceden 200 dereceye ayarladığınız sıcak fırında 30-35 dakika altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servise sunun.


© lezzetler.com tarif no:48151 | adı:KIYMALI CANFES BÖREĞİ (Manisa) | gönderen:yeniçeri | indirme tarihi:01.05.2024 - 02:58