Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


KESTANELİ HİNDİ KIZARTMASI


1 hindi palazı (dişi ve besili)
2 ceviz kadar yağ
1,5 çay kaşığı patates unu
2 kahve kaşığı tuz

İyice temizlendikten sonra bağlanan, katısı, ciğeri ve tuzu içine konan hindi, sığabileceği bir tencereye konur. İki ceviz büyüklüğünde yağ ilâve edildikten sonra (çok hafif) ateşe konur, arada bir çevrilerek ve kaba sızan proteinin yanmamasına da dikkat edilerek kahverengi o-luncaya kadar kızartılır. Kızarma sırasında pişmemişse bir bardak sıcak su ilâve edilip pişirilir ve su tamamen buharlaşınca tencereden çıkarılan hindi bir kaba alınır. Rahat kesilebilmesi için soğumaya terkedilir.
Daha sonra salçası hazırlanır. Hindinin piştiği tencereye biraz tuz ve üç bardak su konur. Suyla ezilen patates unu da içine boca edilir. Un çorbasından, daha suluca bir koyuluk elde edilinceye kadar kaynatılır ve bir kaba süzülür.
Hindinin butları ve göğüsleri bütün parçalar halinde ayrılır. Bel kemiğinden göğüs kemiği çıkarılıp sırt kısmı üste gelecek şekilde geniş bir kayık tabağa konur. Butlar, kemikli o-larak üçer parçaya kırılır ve düzgün biçimde be! kemiğinin ü-zerine yerleşti, iîir. Düzenli dilimler halinde göğüs kısmı kesilir. Bunlar da butların üıorine konur. Garnitür olarak kestane veya mevsimine 6ore uygun ilâveler yapılabilir. Sonra da üzerine salça kaynar olarak dökülür ve servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:48062 | adı:Kestaneli Hindi Kızartması | gönderen:çilli | indirme tarihi:30.04.2024 - 11:10