Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


BEYİNLİ BEYKOZ KEBABI


750 gr koyun eti
120 gr margarin (6 çorba kaşığı)
20 gr sadeyağ (1 çorba kaşığı)
150 gr soğan (2 orta)
300 gr domates (2 orta)
750 gr patlıcan (3 uzun)
150 gr domates (1 büyük)
1 tane koyun beyini
2,5 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
1 beyin

Patlıcanlar uzunluğuna doğru dörder dilim halinde doğranır. Üzerine tuz serpilir ve yarım saat dinlendirilir. Sonra, bunlar iyice sıkılır.
Bir tavaya margarin konarak kızdırılır. Patlıcanların yalnız bir tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır ve süzerek yağdan çıkarılır, bir tarafa bırakılır.
Et kemiği çıkarılarak 6 parçaya bölünür ve kızgın yağa konur. Karartılmadan kızartılır, sonra tavaya 2 baş çentilmiş soğanla kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, küçük küçük doğranmış 2 domates konur. Tava sallanmak suretiyle üç dakika kadar beraberce pişirilir, sonrada içinde kebapları pişireceğimiz tencereye aktarma edilir. Daha sonra tenceredeki domatesli etlere sadeyağ, tuz ve ılık su konarak 1 - 2 saat pişirilir. Etler yumuşayınca, tencere ateşten indirilir ve iyice süzülerek etler bir sahana konur ve bir tarafa bırakılır.
Etler ılınınca teker teker alınır ve üzerlerine kızartılan patlıcan dilimleri serilir, diğer bir dilim de aksi yönden ete sarılır. İkişer patlıcan dilimine sarılmış bu etler küçük bir tepsiye muntazam yerleştirilir. Zarı soyulmuş ve tuzlu suda 15 dakika haşlanmış olan beyin 6 eşit parçaya bölünerek patlıcan sarılı etlerin üzerine yerleştirilir. Beyinlerin üzerlerine yuvarlak kesilmiş birer dilim domates oturtulur. Tepsiye etlerin pişirildiği salça dökülür ve tepsinin kapağı örtülerek 30 dakika kadar hafif ateşte pişirilir ve tabağa alınarak servis yapılır.


© lezzetler.com tarif no:47556 | adı:BEYİNLİ BEYKOZ KEBABI | gönderen:yemek dosyası | indirme tarihi:19.05.2024 - 07:45