Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


FIRINDA KURU FASULYE PİLAV


Malzemeler :
Fasulyesi :
Kıyma 200 Gr
Kuru fasulye 3 Su Bardağı
Margarin 3 Yemek Kaşığı
Çarliston biber 2 Adet
Domatesli-soğanlı çeşni 1 Yemek Kaşığı
Ilık su 1 1/2 Su Bardağı
Kuru nane 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı
Pilavı :
Komili Riviera zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Pirinç 3 Su Bardağı
Su 4 4/2 Su Bardağı
rendelenmiş kaşar peynir 1 Su Bardağı
Tuz Az
Üzeri İçin :
Kıyılmış lahana turşusu

YAPILIŞI:
1- Pilavı için yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağını kızdırıp içine soğuk su ile yıkanmış 3 su bardağı pirinci ve az tuz ilave edip bir taşım kavurun. Daha sonra içine 4 1/2 su bardağı su ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirip demlendirin.
2- Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp içine kıymayı ilave edip kavurun. Daha sonra kavrulmuş kıymaya tohumlarını çıkarıp kıydığınız 2 adet çarliston biberi ekleyip pişirmeye devam edin. Çarliston biberler yumuşadıktan sonra içine bir gece önceden ıslatıp tuz eklemeden haşladığınız 3 su bardağı kuru fasulyeyi, 1 yemek kaşığı Domatesli-soğanlı çeşniyi, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, karabiberi ve suyu ilave edip bir taşım pişirin.
3- Isıya dayanıklı fırın kabına demlenen pilavın yarısını ve 1/2 sb rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra üzerini kaşığın sırtı ile düzeltip bastırın. Pilav katının üstüne suyunu süzdüğünüz kuru fasulyenin yarısını koyun.
4- Tencerede kalan pilavın içine kalan 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşarı koyup karıştırdıktan sonra kuru fasulyenin üzerine alıp düzeltin. En son olarak pilavın üzerine kalan kuru fasulyeyi koyup, tencerede kalan yemeğin sosunu kaseye alıp sıcakta tutun.
5- Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında yemeği 15 dakika pişirip dilimledikten servis tabağına alın. Kıyılmış lahana turşusu ve sos ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.


© lezzetler.com tarif no:46269 | adı:Fırında Kuru Fasulye Pilav | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:08.05.2024 - 17:47