Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


PROFİTEROL


Hamuru için:
1 su bardagi un,
100 gr. tereyağ,
5 tane yumurta,
1 çay kasigi tuz.
Krema için:
2,5 su bardagi süt,
1 kahve fincani un,
1/2 su bardagi seker,
1 kahve fincani kakao,
50 gr. yag, 1 tane limon.

Bir tencereye su, yag ve tuz konularak kaynatilir. Su kaynayinca un ilave edilir, pütürsüz bir kivama gelinceye kadar hizli bir sekilde karistirilarak pisirilir. Kivama gelince atesten alinir ve sogumaya birakilir. Daha sonra yumurtalar tek tek yedirilir ve hamur yaklasik yarim saat dinlendirilir.
Sikma torbasina koyularak istenilen sekilde yaglanmis bir tepsiye genis araliklarla sikilir. Tepsi önceden isitilmis kizgin firina atilir. 20-25 dakika pisirilir, pistigi sürece firin kapagi açilmaz. Pistikten sonra firindan alinir sogumaya birakilir.
Bu arada kremasi yapilir. Süt, limon kabuguyla kaynatilir, ayri kapta yag eritilir, un tahta bir kasikla karistirilarak yedirilir.
Sütle eritilmis çikolata ve seker, yagli una yedirilir. Sütün içindeki limon kabugu alinir, karisim ilave edilir ve krema 5 dakika daha kaynatilir sogumaya birakilir. Daha sonra pasta enjektörüne konur ve pismis hamurlarin içine doldurulur. Çikolata benmari usulü eritilir, parlak olmasi için 50 gr margarin ilave edilir ve sicakken hamurlarin üzerine dökülür, soguk olarak servis yapilir.


© lezzetler.com tarif no:4602 | adı:Profiterol | gönderen:PaStAcI | indirme tarihi:28.04.2024 - 11:59