Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ETLİ BİBER DOLMASI (KARAMAN)


Dolmalık biber 12 orta boy
Maydanoz 1/2 demet
Domates 2 orta boy
Soğan 1 büyük boy
Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
Kıyma (orta yağlı) 1+1/4 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Su 1+3/4 su bardağı
Tereyağı yada margarin (erimiş) 3 yemek kaşığı

Sebzeler yıkanır. Biberlerin sap kısımları içeri batırılarak çıkartılır ve çekirdekleri boşaltılır. Soğan soyulur, yıkanır ince ince doğranır. Maydanoz ayıklanıp ince kıyılır. Domatesin biri küçük küp şeklinde doğranır. Geniş bir kapta bulgur, kıyma, domates, 1 yemek kaşığı, salça, soğan, maydanoz, kırmızıbiber, karabiber, nane,1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 su bardağı su iyice karıştırılır. Hazırlanan iç ile biberler doldurulur,domates dilimleri ile açık tarafları kapatılır. Yayvan tencerede yağ ısıtılır. Kalan salça ilave edilip 1-2 deda karıştırılarak dolmalar yerleştirilir. Bir tatlı kaşığı tuz ve kalan su ısıtılarak ilave edilip kapak kapatılır. Kısık ateşte bulgur ve biber yumuşayıncaya kadar yaklaşık 50-60 dakika pişirilir(K.K.Işık)

NOT: Her yörede bilinir. Genellikle pirinçli olarak yapılır. Tarif Karaman'dan alınmıştır. İç Anadolu Bölgesinde çoğunlukla Bugur ile hazırlanır.




© lezzetler.com tarif no:45698 | adı:Etli Biber Dolması (Karaman) | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:03.05.2024 - 03:49