Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


YUMURTALI KÖFTE (ŞANLIURFA)


Pul biber 1 tatlı kaşığı
Sıcak su (yaklaşık) 1+1/2 su bardağı
Soğan 1 büyük boy
Yeşil soğan 3 orta boy
Sarımsak 4 diş
Maydanoz 3/4 demet
Duru köftelik bulgur 2 su bardağı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Salça 1 yemek kaşığı
Biber Salçası (acı) 1 yemek kaşığı
Tereyağı (erimiş) 1/2 su bardağı
Yumurta 4 adet

Pul biber bir yemek kaşığı ılık su ile 5 dakika ıslatılır.Kuru ve yeşil soğanlar,sarımsaklar soyulur ve yıkanır.Maydanoz yıkanır ve ayıklanır. Kuru soğan,yeşil soğan ve maydanozlar ince kıyılır,sarımsaklar ise dövülür.Bir tepside bulgur, kuru soğan, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, domates ve biber salçası zaman zaman ele sıcak su alarak bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulur. Tavada yağ eritilir, yumurtalar kırılır ak ve sarıları sertleşince ateşten alınır ve yağı köftelik karışıma süzülerek yoğrulur. Kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz ilave edilir, fazla yoğurmadan karıştırılır. En son pişirilmiş yumurta eklenir. Yumurtalar fazla parçalanmadan karıştırılır. Birer avuç ya da bir kaseye konarak servis tabağına ters çevrilir. (Halıcı,1991)

NOT: Şanlıurfa yöresinde sevilerek tüketilen köftelerdendir. Yağı ne kadar çok konursa o kadar güzel olur. Sıvı yağ da kullanılabilir.

ML® Yumurtalı Birecik Köftesi için tıklayın




© lezzetler.com tarif no:45577 | adı:Yumurtalı Köfte (Şanlıurfa) | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:30.04.2024 - 11:40