Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ARAP MUTFAĞI


https://www.herkessofraya.com

Tavuk, kuzu, dana ve deve etleri yoğun olarak kullanılmaktadır. Etlere eşlik eden yoğurt ve labne gibi süt ürünleri yemeği tamamlamaktadır. Pilavlar bu mutfağın olmazsa olmazlarıdır.
Yoğurt, beyaz peynir, krema ve tereyağı oldukça sık tüketilen süt ürünleridir.
Susam, safran, nane, kekik, sumak, sarımsak, tarçın, kimyon gibi baharatlar sıklıkla kullanılır.
Pirinç ve bulgur en çok kullanılan tahıllardır. Buğday ise ekmek yapımında kullanılır.
Labne: Oldukça koyu, süzme yoğurt ile peynir arasında bir kıvama sahip süt ürünü.
Kahvaltılar çabucak hazırlanan hamur işleri ve çay ile geçirilir. Labne; zeytin, zeytinyağı ve nane eşliğinde sunulur. Kahvaltılarda çay ve kahve tüketilir. Daha zengin kahvaltılarda zeytinyağı, sarımsak ve limon eşliğinde sunulan bir çeşit fava da bulunmaktadır.
Öğle yemekleri günün en zengin öğünüdür. Genellikle salata eşliğinde sunulan et yemekleri ana öğünü oluşturur. Ana tabağın yanında ekmek, pirinç ya da bulgur pilavı, pişmiş ve çiğ sebzelerden oluşan salatalar sunulur. Yemeklerde içecek kullanılmaz.
Akşam yemekleri genellikle hafif atıştırmalıklarla geçiştirilir. Günün en en önemsiz öğünüdür. Bu öğün hafif yemekler, birkaç salata veya meyveler eşliğinde yapılır.
Zatar: 30’dan fazla kuruyemiş ve baharatın ince ince çekilmesiyle elde edilen bir çeşit aperatiftir. Zeytinyağı ve sıcak ekmek eşliğinde servis edilir.
Marak: Domates sosu ile birlikte pişirilen çeşitli sebze ve etlerin pirinç pilavıyla karıştırılması sonucu elde edilen yaygın bir yemek türü.
Sık kullanılan baharatlardan biri olan tarçın hem et yemeklerinde hem de tatlılarda kullanılır. Safran ise hemen hemen tüm yemeklerde lezzet artırıcı olarak kullanılmaktadır. Yer fıstığı, badem, kabuklu fıstık, leblebi, fındık gibi bir çok kuruyemiş türü de salatalardan tatlılara kadar geniş bir kullanım alanı bulmuştur.
Mujadara: Haşlanmış pirinç ve mercimek ile yapılan bir çeşit pilav. Bolca karamelize soğan, kimyon ve tarçın eşliğinde servis edilir.


© lezzetler.com tarif no:45433 | adı:Arap Mutfağı | gönderen:Yemek Tarifleri | indirme tarihi:27.04.2024 - 13:47