Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLAN ON BEŞ BİTKİ


Zayıflamak isteyenler için yan etkisi olmayan ve mutfak masraflarını zorlamayan yöntemler de mevcut. Zayıflama ve diyet reçetelerinin büyük çoğunluğu ya hiçbir şey yemeyin diyor ya da ortalama bir aile mutfağının altından kalkamayacağı diyet programları dayatıyor. Ortaya; ya yemeden aç kalmak ya da pahalı diyet öğünlerini uygulayarak dolaylı olarak aç kalmak gibi bir sonuç çıkıyor. İşte, iştahınızı azaltan ve zayıflamanıza yardımcı olabilecek on beş bitki türü;

Rezene
Çok güçlü bir aromaya sahip bu bitkinin içindeki uçucu yağlar metabolizmayı hızlandırıyor, enzim oluşumunu artırıyor ve bu enzimler yağların vücutta depolanmasını önlüyor.

Brokoli
Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.

Çay
Çayın hemen hemen tüm çeşitleri yağ yaktırıcı özelliğe sahip. Örneğin yeşil çay, içindeki bioflavonoidler yardımıyla metabolizmayı harekete geçiriyor ve düzenliyor.

Zencefil
Zencefil de, içerdiği yağlarla, tıpkı kırmızı acı biber gibi kalori yakınımı hızlandırır. Aynı zamanda midenin yeterli derecede enzim salgılamasına yardım ederek sindirimi kolaylaştırır.

Maydanoz
Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.

Sinameki
Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

Civanperçemi
Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadım hafifletir. Ayrıca mide kanamalarına ve basura karşı da oldukça etkilidir. (Gebelik döneminde kullanılmaması tavsiye edilir)

Atkuyruğu bitkisi
Atkuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağ dokularım eritmeye yardım eden bitki yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir. Çayını içerken içine mutlaka ıhlamur çiçeği veya kekik otu atın. (Ayrıca bayanlarda görülen aşırı ve uzun süre devam eden adet haline karşı da kullanılabilir)

Kekik
Kekik, sindirim sorunlarım tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikâyet edenlere zindelik veriyor.

Adaçayı
Adaçayı, zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.

Fesleğen
Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.

Biberiye
Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.ı Ayrıca eklem ve romatizma ağrılarına da iyi gelir.

Tere
Tere, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde bir çok vitamin barındırır.

Adzuki fasulyesi (Küçük kırmızı fasulye)
Fasulyeler aracında en az yağ oranma sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.

Balık otu
Balık otu, bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde de kullanılabilir.


© lezzetler.com tarif no:44370 | adı:Zayıflamaya yardımcı olan on beş bitki | gönderen:masal | indirme tarihi:02.05.2024 - 04:03