Yiyiniz içiniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
Banu Atabay'ın lezzetler.com Yemek Tarifleri Sitesi


MEYVE İÇİN MİLFÖY SEPETİ


Klasik milföy hamurunu hazırlayın. 3 mm. kalınlığında açın. Bir tabağı hamurun üzerine ters çevirin ve 4 yuvarlak kesin. Bu hamurları yağlanmış bir tepsiye dizin. Daha küçük bir tabağın yardımı ile, dört yuvarlağın üçünden 2 cm. genişliğinde halkalar kesin. Dördüncü yuvarlağı bir çatal ile yer yer çizin. Sonra bütün parçaları yağlanmış tepsiye dizerek 20-30 dakika buzdolabında bekletin. Sonra sıcak fırına koyarak 20-25 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz hamur soğuduktan sonra, bunları üst üste yerleştirirken her tabakanın arasına, beze malzemesinden sürün. İstediğiniz takdirde ara kısımlara biraz da krema sürebilirsiniz.
Bir naylon torbanın içine kalan bezeyi doldurun. Torbanın ucunu delin. Üstteki hamurun üzerine bezeyi şekilli olarak sikin. Sonra fırına koyarak 7-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Krema istiyorsanız, sepetin alt kısmına krema koyun. Mevsime göre küçük parçalar halinde kesilmiş elma çilek, şeftali, armut veya portakalı boş kalan kısma doldurun. Bu arada meyvanın sulu olmamasına dikkat etmelisiniz.


© lezzetler.com tarif no:43154 | adı:MEYVE İÇİN MİLFÖY SEPETİ | gönderen:kadim | indirme tarihi:21.05.2024 - 08:08